Start je winkel in Hardenberg

Het starten van een eigen winkel is een sprong in het diepe. Maar wanneer je die vestigt in Hardenberg, dan is de kans op succes groot. Want met grotere steden op minimaal 30 autominuten verderop, heeft Hardenberg als winkelstad een regionale functie met een afzet gebied van ruim 30.000-60.000 consumenten en in de zomer ook nog eens zo’n 20.000 toeristen (1.2 miljoen overnachtingen). Theater, bioscoop, landelijke en regionale formules, leuke speciaalzaken en veelzijdige horeca maken de streekfunctie waar.

Het mooie aan Hardenberg is het brede aanbod in branches. Naast landelijke en regionale formules treft u er tal van lokale ondernemers met aantrekkelijke en verrassende winkels. Het horeca aanbod is divers en groeit. Opvallend daarbij is het grote aantal jonge starters, die op creatieve wijze onderscheidend zijn en met hun winkels een brede stroom van jongeren naar het centrum trekken. Het winkelcentrum van Hardenberg is compact en overzichtelijk, waarbij ook alle grote supermarkten zich in het centrum bevinden. Zo kunnen de ‘grote’ boodschappen gemakkelijk worden gecombineerd met nog even verder shoppen of een terrasje pikken. Dat biedt voor ondernemers alle kansen om in te spelen op de customerjourney, de klantreis. “Kiezende consumenten kiezen graag Hardenberg”, zeggen ondernemers.

Parkeren

In de loop der jaren is Hardenberg uitgegroeid tot een echte stad en bij een echte stad hoort betaald parkeren. Ook hierin is Hardenberg anders dan anders. De tarieven zijn niet hoog en alle parkeerplaatsen bevinden zich direct in het centrum, zodat de klant nooit verder dan 1 minuutje hoeft te lopen om het winkelgebied te bereiken. Daarbij is er ook nog eens voldoende aanbod, zowel in ruime parkeergarages als buiten, dus lang zoeken met alle ergernis van dien is er in Hardenberg gelukkig niet bij. Op sommige plekken zoals onder het Gemeentehuis is het dagtarief slechts 5 euro. Dankzij de duidelijk zichtbare digitale parkeerverwijzing zijn de parkeerplekken ook voor bezoekers van buitenaf uitstekend te vinden.

Bekijk de parkeerkaart

Activiteiten

Winkelen in Hardenberg is een beleving. Naast shoppen, bieden we de consument vele activiteiten van hoogwaardig niveau. Dit kan omdat alle ondernemers in het centrum, dus ook de landelijke filiaalbedrijven, via een BIZ belasting meebetalen aan de activiteiten. Dankzij dit jaarbudget kunnen de stichting centrummanagement Hardenberg Stad en Stichting Hardenberg Promotie flink uitpakken en dat doen ze ook. Dat de activiteiten gewaardeerd worden door de consument, staat buiten kijf. Want wie je ook vraagt naar het belangrijkste kenmerk van het centrum van Hardenberg, het antwoord luidt steevast: het is er gezellig en er is altijd wat te doen.

Activiteiten Stad Hardenberg

Huurprijzen

In de detailhandel zijn de huurprijzen de laatste jaren gedaald. Dat is ook in Hardenberg het geval. Het is daarom nu hét moment om te starten. Vooral omdat er met diverse verhuurders van panden in de binnenstad een lagere aanvangshuur te regelen valt. Er zijn mooie locaties beschikbaar verspreid over het centrum. Kijk op de nieuwe website naar de mogelijkheden en neem contact op met een van onze coaches.

Toekomstvisie

Op initiatief van de lokale middenstand is er een breed overleg opgestart tussen detailhandel, bezitters van onroerend goed, makelaars, banken, accountancy, de gemeente Hardenberg en InRetail. Samen ontwikkelen zij een toekomstvisie voor de detailhandel om ervoor te zorgen dat het centrum van Hardenberg aantrekkelijk blijft voor zowel ondernemers als consumenten. De website
www.startjewinkelinhardenberg.nl is een eerste uitvloeisel hiervan. De openingstijden op zaterdag zijn inmiddels verruimd tot 18.00 uur.
Daarnaast is er een programma opgestart om startende ondernemers te begeleiden. Kortom, er wordt zo hard mogelijk gewerkt aan een mooie toekomst.

Omzet

Naast particuliere ondernemers, zijn er ook een aantal grote ketenwinkels in Hardenberg. Uit hun omzetcijfers blijkt vaak dat het filiaal in Hardenberg het best presteert. Dus heb je ambities? Onderneem het in Hardenberg!

Startende ondernemers

De leegstand van winkels in Hardenberg is relatief laag. Door het compacter maken van het centrum en het stimuleren van startende ondernemers zal dit alleen nog maar verder worden teruggedrongen. Startende ondernemers worden begeleid door een voormalig winkelier en bankdirecteur. Deze coaches staan starters bij met het opstellen van een businessplan, het zoeken van een geschikte locatie en aangepaste aanvangshuren, besprekingen met de bank en ideeën voor crowdfunding. Voor diverse branches zijn nog volop mogelijkheden en er is contact met landelijke formules die nog op zoek zijn naar geschikte ondernemers.

Ben jij geïnteresseerd?

Mail dan naar Eduard Plate, centrummanager: eduard@eduardplate.nl

Ontdek en beleef krant