Skip to main content

Ik wil ook ondernemen in Hardenberg

Hardenberg is dé winkelstad van het Vechtdal. Wekelijks komen er zo’n 117.000 bezoekers. Het verzorgingsgebied telt ongeveer 44.000 inwoners (Strabo, augustus 2019). Hardenberg staat op de 10e plaats in de Vitaliteitsbenchmark centrumgebieden Overijssel (provincie Overijssel, januari 2020). In de zomer komen er 20.000 toeristen, met 1.2 miljoen overnachtingen. Er worden honderden woningen toegevoegd aan de binnenstad.

Hardenberg streeft naar een compleet en compact centrum. De afgelopen paar jaar zijn er veel nieuwe winkels en formules bijgekomen. Maar ook het wonen neemt toe. Onder andere door enkele winkelzones (zoals de Spinde) te transformeren naar wonen.

Wij helpen je graag vestigen

Samen met Startershuis Doen, Stichting Centrummanagement en gemeente helpen we startende of groeiende ondernemers, maar ook winkelformules. Zowel bij het vinden van locaties, bij het contact met pand eigenaren of, indien gewenst, met het maken van het ondernemingsplan.

Het centrum van Hardenberg is digitaal goed aanwezig. Bijvoorbeeld met de site Hardenberg Winkelstad, via facebook Winkelstad Hardenberg en Chainels.

Ben je geïnteresseerd? Mail dan naar Leone Wiersma, centrummanager: leone@ruimvolcreatieven.nl

Boodschappen, winkelen en verblijven

Het centrum is compleet. Met (en met de voorbeelden doen we vele anderen tekort) bijvoorbeeld winkelketens als Ici Paris, Douglas, Hunkemöller en Hema. Aansprekende local heroes als Martin Menswear, Euwijk Opticien, Prins Sport en Bloemenhuis Linz. Gezellige horeca als Brasserie de Markt, Blij, Dos Pimientos, Troubadour of den Herdenberger. En niet te vergeten theater en bioscoop, Zo kunnen de ‘grote’ boodschappen gemakkelijk worden gecombineerd met nog even verder shoppen of een terrasje pikken. Dat biedt voor ondernemers alle kansen om in te spelen op de customer journey, de klantreis.

Parkeren

Parkeren is ruimschoots in het centrum aanwezig. Met achteraf betalen in parkeergarages Centrum/Gemeentehuis (maximaal € 5 per dag) of Centrum/LOC en op het parkeerdek Centrum/Theater (bij de Markt, met Theater, Lidl, Bakker Bart).

Straat parkeren is er ook in ruime mate. Het tarief is € 1,15 per uur. Betalen kan via de meeste parkeerapps. De stop&shop zone (Europaweg) ligt iets buiten het centrum, richt zich op service met kort parkeren en is daarom blauwe zone.

Activiteiten

Naast shoppen, bieden we de consument vele activiteiten van hoogwaardig niveau. Dit kan omdat alle ondernemers in het centrum, dus ook de landelijke filiaalbedrijven, via een BIZ belasting meebetalen aan de activiteiten. Dankzij dit jaarbudget kunnen de stichting centrummanagement Hardenberg Stad en Stichting Hardenberg Promotie flink uitpakken en dat doen ze ook. Dat de activiteiten gewaardeerd worden door de consument, staat buiten kijf. Want wie je ook vraagt naar het
belangrijkste kenmerk van het centrum van Hardenberg, het antwoord luidt steevast: het is er gezellig en er is altijd wat te doen.

Beschikbare panden

Erve Hamhuijs 3

Admiraal Helfrichstraat 8

Burgemeester Bramerstraat 6 -51-53

Burgemeester Bramerstraat 4

De Brink 23

Voorstraat 15

Voorstraat 49

Voorstraat 20