Startende ondernemers kunnen bij Rabobank Vaart en Vechtstreek terecht voor deskundig advies en persoonlijke begeleiding. Ons team helpt u ook bij het leggen van waardevolle zakelijke contacten. En u profiteert van unieke startersvoordelen, want wij begrijpen dat gemak en lage kosten van groot belang zijn voor een vliegende start.

Alles voor starters

Succesvol starten
Een bedrijf starten is vaak een hele onderneming. U moet snel beslissingen nemen en er komen veel vragen op u af. Daarom heeft Rabobank een platform gelanceerd speciaal voor oriënterende starters. Hier vindt u alles wat u nodig heeft voor een succesvolle start: actueel nieuws, handige tools en praktische informatie.

Neem direct een kijkje op www.ikgastarten.nl

Uw adviseurs
Speciaal voor u staat een team van experts klaar bij wie u terecht kunt voor deskundig advies en persoonlijke begeleiding. Wist u dat u veel bankzaken ook gemakkelijk en snel online kunt regelen? We bieden u een aantrekkelijk OndernemersPakket. Daarmee heeft u alle bankzaken in één pakket.

De kracht van gewoon doen

Bedrijventeam

Het Bedrijventeam van de gemeente Hardenberg heeft twee accountmanagers: Ger Pesman en Harm Oldebeuving. Ze zijn het aanspreekpunt van de gemeente voor het bedrijfsleven.

De accountmanager kan voor u de contactpersoon binnen de gemeente zijn. Bijvoorbeeld als u wilt (ver)bouwen en of vragen hebt rond bepaalde vergunningen. De accountmanagers kunnen een vooroverleg organiseren tussen u en de specialisten van de gemeente. Op die manier weet u waar u aan toe bent en bespaart het u mogelijk veel tijd en kosten.

Ondernemersstartpunt

Heeft u vragen over uw ondernemersplan, (micro)financiering, personeel, wet- en regelgeving, marketing, huisvesting of andere ondernemerszaken? Dan kunt u terecht bij het Ondernemersstartpunt Hardenberg.

Het Ondernemersstartpunt Hardenberg informeert, adviseert en geeft individuele begeleiding aan starters en ondernemers die in Hardenberg gevestigd zijn, of zich hier willen vestigen. In de meeste gevallen hoeft u niet te betalen voor deze adviezen.

Meer info op www.starteninhardenberg.nl

Financiële hulp

Gaat het (tijdelijk) minder met uw onderneming? Dan kunt u onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op het Besluit bijstandsverlening zelfstandigen (Bbz). Hiermee kunt u, met uw bedrijf of als zelfstandige, in uw eigen levensonderhoud blijven voorzien. Het Rbz geeft u meer informatie. Ook als startende ondernemer kunt u een lening aanvragen bij het Gros.

Ik Start Smart

Ik Start Smart is een vorm van begeleiding waarbij startende ondernemers in aanmerking kunnen komen voor een coach die hen begeleidt. Het programma is opgezet door de Kamer van Koophandel. De medewerkers van Ondernemersstartpunt Hardenberg zijn ook erkend als coach bij Ik Start Smart.

Meer info op www.ikstartsmart.nl

Ondernemerscoaching

In de regio van Hardenberg zetten vele oud ondernemers die gepokt en gemazeld zijn in het begeleiden van bedrijven zich in om (startende) ondernemers met raad bij te zijn. Via het Ondernemersstartpunt Hardenberg kunt u kosteloos een half jaar lang begeleiding krijgen van een ervaren oud-ondernemer.

Op basis van uw profiel en wensen wordt een match gemaakt met de juiste oud-ondernemer.

Ondernemen in Hardenberg

De gemeente Hardenberg biedt ondernemers volop de ruimte en wil het ondernemers zo gemakkelijk mogelijk maken om zich bezig te houden met het ondernemen. Daarom denkt de gemeente graag met de ondernemers mee.

In de gemeente Hardenberg zijn 3500 bedrijven gevestigd, verdeeld over elf bedrijventerreinen. De gemeente probeert deze ondernemers te faciliteren. Onder meer door middel van bedrijfscontactfunctionarissen.