Skip to main content

Bij Ons

Voorstraat 31
7772 AA   Hardenberg

Contact

0523-273399
www.bijons-hardenberg.nl

Het verhaal van Andries Kingma

“Bij Ons”, heeft het sfeervolle tapas restaurant van Andries en Wilma Kingma aan de al even sfeervolle Voorstraat. Na hun verhuizing vanuit de Spinde naar de Voorstraat, ging er (vervalt voor Andries en Wilma Kingma) een grote wens in vervulling. Zo’n twee jaar geleden werd hun restaurant geheel vernieuwd. “Je moet je passie volgen maar ook onderscheidend zijn”, zegt Andries, “Op een cursus die centrummanagement organiseerde leerden we over hoe je de paarse koe in wei moet zijn”.

Die passie is gezelligheid en goed eten. De de tapas keuken interesseerde Andries al. Die kwaliteit en omdat een tapas restaurant er nog niet was in Hardenberg bracht succes

Whiskeyclub

Vanaf komende winter kunnen ook whiskeyliefhebbers “Bij Ons” terecht om hun kennis over de goudgele drank te delen. Want op 7 november start Andries met een Whiskeyclub. “Nooit gedacht dat ik zoiets zou doen”, lacht hij. “Ik was altijd een echte wijnliefhebber. Als ik al ooit eens een slok whiskey proefde, snapte ik niet dat mensen dat lekker vonden. Ik ben ook ooit eens op een whiskeyproeverij geweest, maar dat vond ik ook niets. Maar toen ik een paar jaar geleden van mijn vader een mooie fles whiskey kreeg, ben ik toch weer aan het proeven gegaan en kwam er toen achter dat er diverse soorten whiskey bestaan en het ook heel lekker kan zijn.”
Nieuwsgierig als hij is, begon Andries zich te verdiepen in de whiskey en werd van lieverlee steeds enthousiaster. “Ik bezocht een aantal proeverijen en kwam erachter dat ik een aantal hele mooie flessen in mijn kast had, die in de loop der jaren flink in waarde vermeerderd zijn. En die flessen blijk je weer te kunnen verkopen op een whiskeyveiling. Dat vond ik wel heel bijzonder.” Andries ontdekte dat er een hele ‘whiskeywereld’ bestond, vol mensen die van alles weten of te weten willen komen over de drank. Daarom besloot hij een Whiskeyclub op te richten waarvan de leden eenmaal per maand op een vaste avond bij elkaar komen om nieuwe soorten whiskey te proeven en hun kennis te delen.

“Whiskeyliefhebbers kunnen bij ons terecht om hun kennis over de goudgele drank te delen”