Skip to main content

Den Herdenbergher

Oosteinde 32
7772 CB Hardenberg

Contact

0523 – 261604
www.denherdenbergher.nl

Het verhaal van Andre Eggengoor

Uitgebreid genieten van een exclusief diner, een avondje dansen, kaarten, biljarten, vergaderen, het vieren van een bruiloft of het houden van een bedrijfsfeest, bij de Herdenbergher kan het allemaal. En met klasse. Want Andre Eggengoor en zijn medewerkers doen er alles aan om hun gasten een goed gevoel te geven.

Wie houdt van de authentieke gezelligheid van de tijden van toen, is bij De Herdenbergher aan het juiste adres. Met veel donker hout en wijnrood leer oogt het Grand Café warm en uitnodigend en dat is ook precies wat Andre graag wil uitstralen. “Het creëren van sfeer en het zorgen van een goed gevoel vind ik belangrijk”, vertelt hij. “Onze gasten komen hier om hun vrije tijd op een aangename manier door te brengen. Een avondje uit moet daarom echt een beleving zijn.”

Aangepast
De Herdenbergher is dagelijks open vanaf 10 uur. Gasten kunnen er terecht voor koffie, lunch, diner, maar ook voor andere activiteiten zoals het houden van feesten, presentaties of vergaderingen. André denkt met zijn gasten mee. Dat begint al met de keuze van de juiste ruimte. “Het succes van een bijeenkomst valt of staat met de juiste sfeer. De afmeting van een zaaltje is bijvoorbeeld heel belangrijk. Doordat wij gebruik maken van verplaatsbare wanden zit je bij ons nooit met een klein groepje mensen in een veel te grote zaal zit of met veel teveel mensen in een te kleine ruimte. Alles kan worden aangepast. Onze ruimtes de Kruuke en de Gelagkamer zijn bovendien voorzien van beamer, scherm en microfoon en vormen daarmee een perfecte vergaderlocatie.”

Maatwerk
Omdat niet alleen de liefde van de man, maar ook die van de vrouw door de maag gaat, wordt er bij De Herdenbergher veel zorg besteedt het menu. De kaart wisselt per seizoen, maar zijn er gasten met speciale wensen wat betreft dieet of allergie, dan levert de kok maatwerk. “Wij gebruiken zoveel mogelijk streekproducten. In de eerste plaats vanwege de pure smaak, maar ook omdat we de voedselproducenten in de regio een warm hart toedragen”, vertelt Andre. “Behalve lunch en diner, serveren wij later op de avond ook allerlei borrelhapjes, stokbrood met huisgemaakte kruidenboter en allerlei lekkere kazen.”

Nieuw terras
In de zomer van 2018 werd het nieuwe terras geopend. “Mensen willen steeds vaker gezellig ergens zitten als ze naar het centrum gaan. Ons bestaande terras werd te klein.

Live muziek
Iedere maand staat er een avondje livemuziek op het programma. Het meest populair zijn volgens Andre de Herdenberher Request en Pianohouse. “Tijdens Hardenberg Request staat er hier een DJ, bij wie onze gasten hun favoriete muziek kunnen aanvragen. Tijdens Pianohouse speelt een groep artiesten de laatste hits én verzoeknummers van het publiek. Vaak worden er dan ook mensen uit het publiek op het podium genodigd. Dat zijn altijd geweldige avonden. Daarnaast organiseren we tweemaal per jaar een feest, waarvan Bloed, Zweet en Tranen het bekendst is. Dat feest is een ode aan de Nederlandse muziek. We nodigen dan diverse bands uit, variërend van regionale smartlappenzangers tot bekende artiesten zoals De Havenzangers.”

Winteravonden
Na een lange mooie zomer, waarin zijn terras met veranda goed werd benut, heeft Andre weer zin in de winter. “Vooral de tijd rond kerst en Oud & Nieuw vind ik altijd mooi. Dan is het in De Herdenbergher extra feestelijk. Met Kerst kan er genoten worden van een speciaal kerstbuffet en op oudjaarsavond houden we de White Night Newyears party waarbij we tot in de vroege uurtjes doorfeesten.”

Alles uit de kast om de gast een goed gevoel te geven